Service

Regeltechnisch onderhoud

Het onderhouden en beheren alle soorten technische installaties: werktuigkunde, elektrotechniek, energiebeheer en totaal technisch beheer behoren tot het vakgebied.


Onderhoud aan meet- en regeltechnische installaties

Het geven van onafhankelijk advies over energieverbruik en vervangingsinvesteringen.


Modificerende en renovatie aanpassingen

Het preventief onderhouden van de technische installaties, eventueel aan de hand van een meerjarig onderhoudsplan inclusief de verzorging van storingsopvolging.

Technisch beheer

De optimalisatie van installaties met als uitgangspunt energiebesparing,
minder schakelingen, verlenging van de apparatuur-levenscyclus en comfortverbeteringen.
Quintess is ook uw partner voor het technisch beheer van uw project. Door middel van een service- /onderhoudscontract kunnen wij uw regeltechnische installatie op afstand monitoren en u direct op de hoogte brengen van eventuele storingen. Tevens zullen wij jaarlijkse controles uitvoeren op locatie en uw regeltechnische installatie een ‘onderhouds’-beurt geven. Al deze handelingen zorgen ervoor dat u altijd op de hoogte bent van het functioneren van uw installatie. Quintess is ook uw eerste-lijns contact wanneer u voor vraagstukken komt te staan.

Regeltechniek

Priva

Sinds de oprichting in 2001 is Quintess reeds Priva partner (system integrator) en is in die hoedanigheid voor zowel installateurs als eindgebruikers actief. Priva kennis aanwezig vanaf PWB+ uit de jaren 90 tot en met de nieuwste Priva Blue ID.


HCS

Ook bij HCS is Quintess via een nauwe samenwerking partner als systemintegrator. HCS Building Automation helpt opdrachtgevers om gebouw-klimaatomstandigheden én het energetisch beheren ervan comfortabel te maken.

Regin

Recent is Quintess de samenwerking aangegaan met Regin als systemintegrator.

Regin levert sinds 1947 regeltechnische producten voor technische installaties. Vooruitstrevend, maar tegelijkertijd functioneel hebben de installatie-oplossingen zich inmiddels in honderden installaties door de gehele Benelux bewezen. De Regin-systemen onderscheiden zich door hun open, transparante karakter en zeer gebruikersvriendelijke intuïtieve bediening.


Systeem integratie

Quintess is specialist bij het integreren van ‘vreemde’ installaties in het gebouwbeheersysteem. Er bestaat vooral veel ervaring met communicatiebussen zoals:

  • KNX (officieel lid en gecertificeerd ETS-gebruiker)
  • BACnet
  • M-bus
  • Modbus

ICT

Quintess helpt u ook met ondersteuning en advisering, bezit uitgebreide kennis van netwerk topology en ondersteunt u bij het instellen en configureren van routers.