INIT-gebouw Amsterdam

Van Eco Energy Service hebben we onlangs opdracht gekregen om de regeltechniek te vervangen in het INIT gebouw aan de Jacob Bontiusplaats te Amsterdam. Alle 18 regelkast worden voorzien van Priva en zullen communicatief worden. Dit bedrijfsverzamelgebouw huisvest op dit moment onder andere de gemeentereiniging en de Persgroep.

Op deze manier zal het inzichtelijk worden hoe de energiestromen verlopen, een aanzienlijke kostenbesparing is hierbij mogelijk.

Hanzelaan – Zwolle

Op de Hanzelaan te Zwolle wordt voor de politiedienstencentra (PDC) een belangrijk deel van de ondersteuning ondergebracht. Hierbij horen personeelszaken, facilitair management, financiën, informatievoorziening en communicatie. Dit kantoor bestaat uit zes verdiepingen, die voorzien moesten worden van hoogwaardige klimaatplafonds, die ná de renovatie moesten voldoen aan de klimaatklasse B.

Hoogtepunt voor Quintess

Opdrachtgever Totalklima (TTG groep) wendde zich voor dit vraagstuk al snel tot Quintess, die een oplossing bedacht voor de klimaatregelingen door het toepassen van naregelingen. Hiermee wordt zowel het bestaande 4-pijp-ssysteem als de nieuwe 2-pijps-klimaatplafonds individueel geregeld met gekoeld of verwarmd water. Klinkt eenvoudig. Echter, voor het vervangen en updaten van een gedateerde installatie naar een nieuwe moderne toepassing, schuilt veel denkwerk. En juist daarin ligt de kracht van Quintess.

Bezuidenhoutseweg 30 ’s-Gravenhage

Op de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag, waar het voormalig ministerie van Economische Zaken was gevestigd, wordt op basis van de nieuwste technieken, het compleet gestripte gebouw gereed gemaakt voor de vestiging van de CPB.

Quintess bedenkt economisch interessante oplossing

Bij deze grootschalige renovatie verzorgt Quintess de complete regeltechnische hardware en software t.b.v. de meet- en regeltechniek, die bestaat uit 8 regelkasten, 2 warmtepompen, 2 WKO’s, ruim 300 naregelingen, 9 LBK’s en diverse neveninstallaties.

Via de gebruikte technieken zoals Bacnet, Modbus en XML, worden alle energiestromen (maar liefst 120 kWh-meters en 12 warmtemeters) gemonitord. Een mooi voorbeeld van hoe Quintess unieke kennis omzet naar een werkende oplossing.

Heer Bokelweg te Rotterdam

In een object aan de Heer Bokelweg te Rotterdam werd tot voor kort de klimaatinstallatie aangestuurd met Priva HX-regelaars en zelfs de oudere Compri PWB-regelaars. Tijd voor wat nieuws vond opdrachtgever Totalklima (TTG groep) en vroeg vervolgens Quintess om een doordacht advies.

Quintess werkt van oud naar nieuw

Als oplossing vervangt Quintess de regelkasten van het oude Priva Compri PWB-netwerk, voor regelkasten met Priva Blue ID-regelaars. Deze worden vervolgens gekoppeld aan de bestaande Priva HX-installatie, die daarnaast ook nog eens wordt uitgebreid met nieuwe koelmachines, bijbehorende transportgroepen en een nieuwe verdeler. Naast dit complete traject verzorgt Quintess ook de bekabeling en implementatie van de alle componenten in de nieuwe regelinstallatie. Een prachtig referentieproject hoe oud en nieuw prima kunnen samenwerken in één installatie.

Kantoorgebouw te Amersfoort

Op de Utrechtseweg te Amersfoort heeft Quintess in opdracht van De Vreeden een nieuwe regelkast voorzien van Priva Blue ID regelapparatuur. De regelkast voorziet in de aansturing van de luchtbehandeling, koeling en verwarming van het 5 verdieping tellende gebouw.

Door de accurate voorbereiding en planning met alle betrokken partijen, heeft het vervangen van de oude regelkast maar een halve dag in beslag genomen en heeft de klant gedurende deze dag geen hinder ondervonden.

Verkeersleidingscentrum ProRail in Utrecht

In de Cartesiusdriehoek aan de westkant van het Utrechtse stationsgebied verreist het nieuwe Verkeersleidingscentrum van ProRail.

Werkzaamheden Quintess

Opdrachtgever Numan & Kant sprak in Quintess het vertrouwen uit om de volledige software t.b.v. de meet- en regeltechniek voor de complete nieuwbouw te verzorgen. Het project omvat zowel de levering van de hard- en software als het in gebruik stellen ervan. Een mooi project dat dankzij slim denkwerk nu volledig op de rails staat.

Kantoorgebouw DelftechPark in Delft

DelftechPark is een bedrijventerrein waar zich vooral kennisgeoriënteerde bedrijven hebben gevestigd. De gemeente Delft nam het initiatief tot dit terrein om de positie van Delft als kennisstad verder te vergroten.

Werkzaamheden Quintess

De firma AA installatie gaf de opdracht voor de ombouw van de regelinstallatie van het 12 verdiepingen tellende gebouw. Deze regelinstallatie verzorgt de verwarming en koeling van het gebouw. Om de overlast te beperken, heeft Quintess de ombouw van de 2 regelkasten in één dag uitgevoerd. De installatie is via een analoge lijn te benaderen, zodat we op afstand de regeling tot in de puntjes kunnen verzorgen.