Landgoed Strikland in Beugen

De landgoedwoning is van onder tot boven duurzaam. De buitenschil is extreem geïsoleerd en volledig luchtdicht gebouwd. Het gehele zuiddak van het bijgebouw is voorzien van Photo-Voltaïsche panelen. Een warmtepomp – gevoed door geothermische energie – regelt de verwarming en de koeling.

Werkzaamheden Quintess

Quintess heeft geregeld dat alle losse componenten in deze woning met elkaar ‘communiceren’. We hebben gebruik gemaakt van KNX, nieuwe Priva-regelingen en Blue ID. Modbus en CANbus sturen de warmtepomp aan. Via VPN kunnen we de regeling op afstand benaderen.

Landhuis Laren

Het landhuis heeft de volgende installaties: een warmtepomp voor de koeling en verwarming, een ketel voor het tapwater en als back-up voor de verwarming, een luchtbehandelingskast en diverse pompen. Daarnaast is het KNX-systeem ook gekoppeld via Priva.

Werkzaamheden Quintess

Met een onderhoudscontract zorgt Quintess ervoor dat de regeltechniek in goede conditie blijft. Maandelijks bellen we in bij het project voor controle en nieuwe instellingen. Zo waarborgen het comfort voor de klant.

Pand Quintess

In 2012 is Quintess naar een nieuw bedrijfspand verhuisd. Alle modernste technieken voor energiebesparing en klimaatbeheersing zijn tot in de finesses toegepast. Als potentiële klant kunt u hier zien en beleven wat Quintess aan duurzame oplossingen voor u in petto heeft.

Werkzaamheden Quintess

De modernste technieken zijn gebruikt om energie te besparen, het klimaat te beheersen en het comfort te vergroten. Denk aan een open bron, heat-pipe, KNX-systeem, vloerverwarming, luchtbehandeling, weerstation en radiobesturing. Priva heeft hier bovendien het Blue ID systeem als één van de eerste projecten in Nederland geïntroduceerd. Alle toepassingen zijn via apps op tablets, smartphone of touchscreen te besturen.