Optimaliseren WKO installatie

Quintess B.V. heeft een opdracht mogen ontvangen van Duratherm Service B.V. om bij een groot distributiecentrum in Nieuwegein de huidige regeltechnische installatie aan te passen en uit te breiden  De opdracht bestaat uit het uitbreiden van de huidige installatie met een dry-cooler installatie om balans te brengen in de WKO-installatie. Gezamenlijk met Hoppenbrouwer Techniek B.V. wordt de huidige technische installatie aangepast om de dry-cooler niet alleen in te kunnen zetten om koude in de bron te laden maar ook als aanvulling te dienen tijdens het koelbedrijf.

Duratherm Service  B.V. en Quintess B.V. hebben er voor gekozen om voor de uitbreiding van de dry-cooler een nieuwe regelkast met een Priva Bleu ID regelaar te plaatsen. De oude bestaande regelinstallatie zal ook geüpdatet worden. De huidige Priva HX regelaar zal vervangen worden voor een nieuwe Priva BlueID regelaar en de bestaande software geoptimaliseerd voor de inpassing van de dry-cooler. Hiermee garanderen we dat de dry-cooler zo optimaal en efficiënt mogelijk wordt ingezet daar het belangrijk is om de huidige onbalans in de WKO installatie zo snel mogelijk te corrigeren tegen de laagst mogelijk kosten.

Na inbedrijfname zullen de gezamenlijke partijen de installatie blijven beheren en monitoren om ook naar de toekomst een zo efficiënt mogelijk de systeem in te zetten voor verwarming en koeling.